Vakantie? Echt Niet!

Ouder-kind toernooi en Kerstballentoernooi

Het was afgelopen 2 weken weliswaar kerstvakantie maar we hebben als volleyballers van Surf zeker niet stil gezeten. Als vanouds werd de vakantie ingeluid met het ouder-kind toernooi. Zowel door ouders als kids werd fanatiek gevolleybald maar werd het bovenal een gezellige avond. Niels bedankt! Op de laatste trainingsavond voor de kerstvakantie stond iedereen weer te trappelen om onder de bezielende leiding van Eric van Gelderen mee te doen aan het Kerstballen toernooi. Als altijd erg gezellig en de opkomst was weer erg goed. Eric bedankt!

2 - 2 mini toernooi en Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen

Susan, Ilse, Isa en Jan deden mee aan het 2 tegen 2 toernooi van Sudosa in Assen en hebben daar een erg leuke en sportieve dag gehad. Op 6 januari 2018 deden er maar liefst 3 Surf teams mee aan de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen: 2 meiden teams (C en Mini's) en voor het eerst in jaren weer een jongens mini team! Beide mini teams hadden het erg zwaar en moesten het opnemen tegen grote verenigingen als Sudosa Assen, Lycurgus Groningen en Dynamo Apeldoorn. Toch wisten ze er spannende wedstrijden van te maken en er werden zelfs wedstrijden gewonnen. Helaas wisten zij zich niet te plaatsen voor de volgende ronde.

Erg spannend was het in Emmen bij de C meiden. In de poule werd er alleen van Lycurgus nipt verloren (maar wel gewonnen van Sudosa Assen, Smash Beilen en Dio Bedum). Omdat zij hierdoor knap 2e werden in de poule mochten zij de kruisfinale spelen tegen Kangoeroe Hardenberg. Deze wedstrijd werd gewonnen waardoor zij zich hebben geplaatst voor de halve finales die op 17 februari gespeeld zullen worden. Gefeliciteerd meiden!

Noord Nederland Cup

Voor de 13e keer op rij organiseerde Surf de Noord Nederland Cup in sporthal de Kamp te vries. De 6 beste volleybalteams uit het Noorden streden er om de titel. Uiteindelijk won de enige ere-divisie ploeg, Stichting regio Zwolle Volleybal, de finale ruim met 2-0 van Obeg Donitas. Donitas speelde in de laatste poulewedstrijd tegen stadsgenoot Veracles en won na een ware thriller net met 2-1 en werd zodoende 1e in de poule. Zwolle werd na twee moeizame 2-1 zeges 1e in de andere poule waar vooral ook het jonge team van Sudusa Desto indruk maakte door het de nummer 3 van de ere-divisie erg moeilijk te maken. Uiteindelijk deed Zwolle wat er van hen verwacht werd en wonnen de Noord Nederland Cup. 

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Veel toeschouwers wisten de weg naar sporthal de Kamp te vinden en het was bovenal weer een goede mix tussen gezelligheid en sportiviteit. Uiteraard is de NNC alleen mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers van Surf. Allen dank daarvoor en graag tot volgend jaar.

Volleybalvereniging Surf Vries