Surf luidt volleybaljaar in met surprises

De volleyballers van Surf keken zaterdag verrast op toen ze een arbiter in een heus eredivisietenue de bok zagen beklimmen. Dat was Henk Woudstra uit Buitenpost, die een rijke carrière als topscheidsrechter achter de rug heeft en - hoewel met volleybalpensioen - nog altijd (oefen)wedstrijden van Lycurgus fluit.

De Friese scheids in hart en nieren was op uitnodiging van het bestuur van Surf naar Vries afgereisd om de seizoensouverture in sporthal De Kamp extra luister bij te zetten met het fluiten van Heren 1 tegen Muntendam. In de verste verte geen eredivisie, maar Henk Woudstra maakt daar geen punt van. Fluiten is zijn lust en zijn leven, of het nou op hoog of laag niveau is. Het hoeft geen betoog dat Woudstra dit potje geroutineerd en met vaste hand naar een goed einde leidde. De Vriezer mannen wonnen met 4 -0, wat de stemming nog meer verhoogde.

Er was meer nieuws onder de Vriezer volleybalzon, want de jeugd van Surf was door de firma Ruchti in nieuwe, frisse shirts gestoken. Al met al werd duidelijk dat men er bij Surf weer zin in heeft na de coronastop. 

 


Volleybalvereniging Surf Vries