Verslag Surfstuif

 

Zaterdag 17 april was het een gezellige, sportieve drukte bij en op  de volleybalvelden op het VAKO voetbalveld. Alle jeugdleden konden meedoen met de Surfstuif waarin onderlinge wedstrijden werden gespeeld. De jeugd had er zin in want de opkomst was goed.  Kan nog ietsiepietsie beter maar dat is voor een volgende keer.

De mini’s trapten de middag af.  Met als jongste mini (en enige uit haar team) Tessa die zich goed staande wist te houden tussen de oudere mini’s. Ze kregen eerst een pittige warming up om daarna actief volleybaloefeningen te doen voordat het echte werk kon beginnen: de wedstijden. Een leuk roulatiesyteem zorgde ervoor dat de spelers/speelsters bij elk wedstrijdje in een andere samenstelling speelden. Tussen de wedstrijdjes konden ze wat energie opdoen met een gezonde snack.  Aan het einde van het toernooitje kregen alle spelers een medaille want meedoen is winnen! Voor de lekkere trek was ook gezorgd: frietjes na afloop.

Na de mini’s werden de volleybalvelden gevuld met de oudere ABC-jeugd.  De mini’s van niveau 6 mochten hier ook aan meedoen en zij hebben gretig gebruik gemaakt van een hele middag volleyballen.

Ook de ABC-jeugd krijgt eerst een warming up. Het fijne, snelle voetenwerk , oh zo belangrijk bij volleybal, wordt al slalommend en springend door en over de pionnen fanatiek uitgevoerd.  Met de dobbelstenenestafette worden snelle sprintjes getrokken. De conditie goed getest, de hoofden goed rood ; de wedstrijden konden beginnen. De teams werden gemaakt en er volgden leuke wedstrijden en een spannende finale! Ook de ABC-jeugd wordt na afloop getrakteerd op heerlijke patat.

 

 

Al met al een zeer geslaagde Surfstuif!

 


Volleybalvereniging Surf Vries